lørdag den 12. maj 2018

​Nye tal afslører: Ministre får stadig vild pension

Finansministeren kalder nye regler for ministrenes pension rimelige, men friske beregninger afslører en guldrandet ordning
Selv om politikerne på Christiansborg har ændret reglerne for ministrenes pension for at gøre ordningen mere rimelig, så kan Ekstra Bladet i dag afsløre, at vilkårene stadig er ekstremt gunstige.
Sidste år valgte et flertal i Folketinget at hæve pensionsalderen for ministre, så den følger folkepensionsalderen. Tidligere kunne ministrene allerede få udbetalt deres pension, når de nåede tidspunktet for efterlønnen.
At reglerne på den baggrund er blevet rimelige, blev fremhævet af finansminister Kristian Jensen (V) så sent som i sidste uge, da et borgerforslag om at afskaffe den særlige ministerpension blev behandlet i Folketinget.
– Jeg synes, at der skal være rimelige regler, og jeg synes, at de nuværende regler efter den ændring, der blev vedtaget for et år siden, er et udtryk for en rimelig balance på området, lød det fra finansministeren.
Men trods de ændrede regler scorer ministrene stadigvæk en guldrandet pensionspræmie, som ligger milevidt fra realiteterne for almindelige lønmodtagere.
Ifølge nye beregninger fra Finansministeriet lyder den gennemsnitlige præmie, som en minister optjener årligt, på intet mindre end 954.000 kroner.
Læs mere på ekstrabladet >> https://bit.ly/2KhhTpA

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Dit indlæg bliver udgivet efter godkendelse.......

Vil du bygge en hjemmeside

Skal du bruge en professionel email-adresse? Billigt webhotel perfekt til at starte en blog eller en hjemmeside på UnoEuro

TV 2 - alle nyheder

Elektronik

Nyheder fra LO og LO-fagforbund

Version2