tirsdag den 24. april 2018

Google vil erstatte SMS med nyt chat-system

Google er på vej med et nyt system, som muligvis kan erstatte SMS verden over.
'Rich Communication Services' eller RCS hedder den nye standard, som Google allerede har overtalt 55 teleselskaber til at understøtte verden over – inklusiv Telia og Telenor.

Google kalder det også bare for 'Chat', og det vil automatisk blive indført i Androids standard besked-app, Android Beskeder.

RCS overgår SMS med moderne besked-funktioner som billeder og video i fuld opløsning, gruppebeskeder og indikatorer for, hvornår folk har set en besked, og om de er i gang med at skrive.

RCS-beskeder bliver sendt via dataforbindelsen, men hvis modtagerens teleselskab eller telefon ikke understøtter RCS, så omdannes den automatisk til en SMS.

Foruden de mange teleselskaber har Google også opbakning fra 11 smartphone-producenter. Heriblandt er både Samsung, Huawei og HTC, der således alle vil have Android-beskeder og RCS som standard i stedet for SMS'er.

'Chat' eller RCS er som udgangspunkt ikke et Google-produkt, men en ny standard, hvilket opbakningen fra teleselskaberne også viser. Derfor er det også muligt, at iPhone kan understøtte RCS i fremtiden.

Google har i de seneste 10 år lanceret en række chat-apps som Google Talk, Hangout, Allo og Duo, hvor de nu i stedet for en ny app vil strømline flere af de andres funktioner ind i Android-beskeder – Muligvis for at konkurrere med Apples simple og populære iMessages.
Læs mere på >> newz.dk

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Dit indlæg bliver udgivet efter godkendelse.......

Vil du bygge en hjemmeside

Skal du bruge en professionel email-adresse? Billigt webhotel perfekt til at starte en blog eller en hjemmeside på UnoEuro

TV 2 - alle nyheder

Elektronik

Nyheder fra LO og LO-fagforbund

Version2