tirsdag den 31. januar 2017

Erindringslejligheden i Den gamle By

Erindringslejligheden i Den gamle By er rendyrket 50’er nostalgi med sine møblerede to stuer, soveværelse, køkken og toilet. 
For de ældre demensramte, der besøger lejligheden sammen med deres pårørende eller personale, kan den også blive til et magisk univers. Når de træder ind i lejligheden, bliver deres levede liv pludseligt levende igen, fordi 50’erne er den tidsalder, de husker bedst af alle, hvor de var unge.
Projektet har været så stor en succes, at ideen har bredt sig til andre lande – så langt som til Japan.
Ideen til Erindringslejligheden fik afdelingsleder i Den Gamle By Henning Lindberg, engang da han viste sin raske mor rundt i Den Gamle By. Moren fortalte ham historier, han aldrig havde hørt - bare ved at se og opleve miljøet i Den Gamle By. Ideen blev vel modtaget af museumsdirektør, Thomas Bloch Ravn, og oplevelsen blev til handling i form af Erindringslejligheden.

Henning Lindberg giver i denne udsendelse mange bevægende eksempler på, hvordan glemte historier fra de demensramtes liv for en stund bliver gjort levende ved besøg i Erindringslejligheden. Pludselig er det atter attraktivt at huske og sanse. Samtalen bliver sat fri, og de ældre demensramte oplever, at de får deres identitet igen.
Se video: vimeo.com/66234104
Kilde: Senior TV Østjylland

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Dit indlæg bliver udgivet efter godkendelse.......

Vil du bygge en hjemmeside

Skal du bruge en professionel email-adresse? Billigt webhotel perfekt til at starte en blog eller en hjemmeside på UnoEuro

TV 2 - alle nyheder

Elektronik

Nyheder fra LO og LO-fagforbund

Version2