tirsdag den 15. december 2015

Sådan så din vej ud i 1954

Tjek din egen adresse
Krak er jo egentlig – for mange danskere – den service, der tages i anvendelse hvis man skal finde et telefonnummer, eller hvis man mangler en rutevejledning eller overblik over hvor mange kilometer der er fra A til B. Men Krak er altså også den tjeneste du kan bruge, når du til julefrokosten får lyst til at vise, hvordan området så ud for nogle år siden.

– Krak er om noget kendt for at have Danmarks bedste kort, så vi er naturligvis begejstrede for at kunne gøre kortene endnu bedre med denne ekstra feature. Det er både sjovt og spændende at se, hvor meget der egentlig er sket i det danske landskab siden 1954. De fleste vil blot skulle kigge på deres egen adresse for at se nogle markante forskelle, siger administrerende direktør Allan Jakobsen fra Eniro Danmark, der står bag Krak.

Over 42.000 fotos
Hvis du blænder tilbage til 1954, ser du et luftfoto fra maj måned, hvor et britisk krigsfly fløj henover Danmark og havde travlt med at knipse løs. Vat det sket i dag, vaf flyet formentlig blevet anset for at være ren spionage, og herefter tør jeg ikke tænke tanken færdig.
Fotos er taget i pæn, god kvalitet, da de er taget med det bedste udstyr man havde til rådighed dengang. Billederne er taget i 1500 meters højde, og efterfølgende blev de opbevaret på celluloidfilm hos Flyvertaktisk Kommando i Kastrup. Alt i alt er der tale om over 42.000 fotos.

Sådan gør du
Hvis du ønsker at opleve forskellen skal du gøre følgende:


  1. Surf ind på http://map.krak.dk 
  2. Søg efter det sted du ønsker et tilbageblik på 
  3. Vælg ”Luftfoto 1954” i drop-down-menuen med kortvalg øverst til højre 
  4. Nu vil du se billederne fra 1954 dukke op som et ekstra lag 
  5. Brug din mus til at trække 1954-billederne frem og tilbage over de nyeste fotos fra 2014 

Fedt, ikke sandt?
Kilde: http://nettips.dk/sadan-sa-din-vej-ud-i-1954/
http://map.krak.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dit indlæg bliver udgivet efter godkendelse.......

Vil du bygge en hjemmeside

Skal du bruge en professionel email-adresse? Billigt webhotel perfekt til at starte en blog eller en hjemmeside på Surftown.

TV 2 - alle nyheder

Elektronik

Nyheder fra LO og LO-fagforbund

Version2