onsdag den 9. oktober 2013

Arbejdsmiljøkonference med stort engagement fra deltagerne

150 ansatte og menighedsrådsmedlemmer fra alle egne af landet deltog mandag 7. oktober i ligestillings- og kirkeminister Manu Sareens konference om det psykiske arbejdsmiljø i folkekirken. Konferencen blev holdt med udgangspunkt i resultaterne af undersøgelsen af det psykiske arbejde i folkekirken, som blev offentliggjort i juni måned i år. Ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen gav ved indledningen af konferencen udtryk for stor tilfredshed med, at der nu foreligger en meget valid undersøgelse, som har slået fast, at det psykiske arbejdsmiljø i folkekirken er bedre end sit rygte. Han opfordrede dog til, at man stræber efter at få et endnu bedre arbejdsmiljø i folkekirken. Deltagerne blev ved konferencen bedt om at komme med input og idéoplæg til det videre arbejde med at få et fremragende arbejdsmiljø i folkekirken. I arbejdsmiljørapporten er der identificeret fire fokusområder, hvor folkekirken har nogle særlige udfordringer og muligheder. Disse følgende fire fokusområder var gennemgående temaer for konferencedagen:
  • Ledelse - hvordan tackler vi de problemstillinger, som den unikke ledelsesstruktur i folkekirken medfører?
  • Social kapital - hvordan kan vi bruge den høje sociale kapital i folkekirken til at styrke det psykiske arbejdsmiljø?
  • Konflikter - hvordan kan vi skabe de rammer, der gør det muligt at håndtere konflikter bedre og tidligere?
  • Balancen mellem arbejdsliv og privatliv - hvordan håndterer vi det grænseløse arbejde (endnu) bedre?
Konferencedeltagerne arbejdede aktivt med disse fire spor i forskellige workshops. Der kom mange ideer og input til det videre arbejde med at skabe et fremragende arbejdsmiljø i folkekirken. Resultaterne af drøftelserne på konferencen vil nu blive overdraget til styregruppen for arbejdsmiljøundersøgelsen, som forestår det videre arbejde med at adressere idéerne.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Dit indlæg bliver udgivet efter godkendelse.......

Vil du bygge en hjemmeside

Skal du bruge en professionel email-adresse? Billigt webhotel perfekt til at starte en blog eller en hjemmeside på UnoEuro

TV 2 - alle nyheder

Elektronik

Nyheder fra LO og LO-fagforbund

Version2