torsdag den 12. september 2013

Danske kirkers historie online


38.500 A4-sider om de danske kirkers historie. Der er masser at læse om de cirka 1550 kirker, kirkesale, kapeller og kirkegårde, der er beskrevet i Danmarks Kirker, og som nu findes online.
Danmarks Kirker er et videnskabeligt forskningsprojekt, men resultatet er tiltænkt alle, som er interesserede i kirke- og kulturhistorie. Netop derfor sker digitaliseringen.

- Hæfterne giver oplysninger om den enkelte kirkes bygninger og inventar. På den måde giver digitaliseringen mulighed for, at man kan læse om en række forskellige kirker eller søge efter konkrete oplysninger om en specifik kirke, for eksempel om en særlig altertavle, fortæller David Burmeister Kaaring, som er redaktør på Danmarks Kirker og museumsinspektør på Nationalmuseet.


De kirker, man nu også kan læse om online, er kirkerne på Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm, i Sønderjylland og i de gamle Ribe, Aarhus og Thisted amter. Kirkerne på Fyn og i Ringkøbing og Vejle amter er under udgivelse, og kirkebeskrivelserne digitaliseres efterhånden som de kommer.

Digitaliseringen er gennemført ved hjælp af bevilling fra Ministeriet for Ligestilling og Kirke.

Læs mere om de mange kirker på danmarkskirker.natmus.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dit indlæg bliver udgivet efter godkendelse.......

Vil du bygge en hjemmeside

Skal du bruge en professionel email-adresse? Billigt webhotel perfekt til at starte en blog eller en hjemmeside på UnoEuro

TV 2 - alle nyheder

Elektronik

Nyheder fra LO og LO-fagforbund

Version2