lørdag den 11. maj 2013

FORSKEL PÅ VGA, DVI OG HDMI


Det er næsten 100% sikkert, at forbindelsen mellem din skærm og din pc er en af 3 kabeltyper: VGA, HDMI og DVI. Så, hvad er forskellen?


VGA er den ældste standard af de 3, da den blev introduceret i 1987. VGA håndterer kun video og ikke lyd, indeholder ingen sikkerheds- eller digital rettighedsstyring, og det er et analogt signal, hvilket betyder, at kvaliteten af kablet, kvaliteten af benene og afstanden fra pc’en til skærmen, kan have betydning for videokvaliteten. Hvis dit stik har små fingerskruer ved siden af kablet, og det ser ud som grafikken til venstre, er det VGA.


HDMI, som først så dagens lys i 2003, findes ofte i moderne tv’er, men også på de nyeste pc-skærme, og er hurtigt ved at være påkrævet hardware på mange bærbare computere. HDMI er en digital standard, hvilket betyder, at forbindelsen er til (1) eller fra (0). Kvaliteten af kablet, afstanden fra maskinen til skærmen og typen af metallet i stikket er stort set irrelevant (så du skal ikke betale for meget for dit HDMI-kabel!) HDMI kan også håndtere sikkerhed, hvilket betyder, at visse typer signaler, f.eks. betalings-tv, kan blokeres fra at blive sendt i et HDMI-kabel. HDMI håndterer lyd lige så godt som video, så en skærm med et hovedtelefonstik og et HDMI-kabel kan udsende lyd fra din bærbare computer. HDMI vises på den midterste grafik.


DVI blev opfundet i 1999 og svarer til VGA og HDMI. Det kan konfigureres til digital, analog eller begge. Det kan håndtere digitale rettighedsstyring, og det kan konverteres til HDMI og VGA via et konverterkabel eller en dongle (lille konverterenhed). Højst sandsynligt så har dit videokort et HDMI- og et DVI-stik, eller et af dem, og leveres ofte med den påkrævede dongle. Det understøtter ikke lyd, som HDMI gør, og ser ud som billedet til højre ovenfor.

Nu kender du forskellen mellem disse kabeltyper, samt plusserne og minusserne ved dem. Nu ved du alt om videostik!
Læs mere på >> flatpanels.dk
Læs mere på >> avxperten.dk
Læs mere på >> reviversoft.com

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Dit indlæg bliver udgivet efter godkendelse.......

Vil du bygge en hjemmeside

Skal du bruge en professionel email-adresse? Billigt webhotel perfekt til at starte en blog eller en hjemmeside på UnoEuro

TV 2 - alle nyheder

Elektronik

Nyheder fra LO og LO-fagforbund

Version2