lørdag den 6. april 2013

Holmepræst ”sat uden for døren” i 1 år

Biskoppen over Aarhus Stift Kjeld Holm har på baggrund af samarbejdsproblemer mellem sognepræst Kirsten Hald, kollegaer og menighedsråd valgt at Kirsten Hald i en periode på 1år ikke skal deltage i menighedsrådets møder ligesom hun heller ikke skal deltage i udvalgsmøder. Biskoppen understreger dog, at sognepræst Kirsten Hald ikke har ønsket at blive fritaget for at deltage i ovennævnte møder, men Biskoppen har vurderet, at Holme Sogn har brug for en "time out", hvor der for såvel menighedsråd som sognepræst Kirsten Hald kan blive ro til at koncentrere sig om hver deres opgaver i sognet. Biskoppen vil løbene holde sig orienteret om forholdene i Holme Sogn via formanden for menighedsrådet og provst Knud-Erik B. Jensen.
Holme præst som har været sygemeldt siden december 2012, på grund af dårlig arbejdsmiljø, skabt af kollegaen Kirsten Hald, er nu igen klar til at gå i arbejde. Den seneste uro startede da menighedsrådet ved konstitueringsmøde den 22-11-2012 ved skriftlig afstemning valgte Pastor Kirsten Hald som menighedsrådets personalekontaktperson. "jobbet" som kontaktperson ved Holme Kirke blev dog hurtig ledigt igen efter at Stiftet formentlig har været inde over, og hurtigt fik afsat Sognepræst Kirsten Hald.
En række ansatte og menighedsrådsmedlemmer har forladt Holme Kirke i de senere år på grund af Kirsten Hald. I 2007 var det således sognepræst Esben Kullberg samt kirketjener Thomas Teilmann Damm der sagde op fra Holme Kirke i protest mod et dårligt arbejdsmiljø, begge uden at stå med et andet job på hånden.

Også en kirkegårdsleder gennem 39 år forlod kirken for nogle år siden. Han havde i mange år haft kirkegården som sit eget domæne uden indblanding fra Kirsten Hald. Men da han erfarede, at Kirsten Hald som noget nyt havde fået plads i kirkegårdsudvalget, sagde han op med dags varsel og missede dermed sit 40 års jubilæum.

Hvor mange medarbejdere skal forlade Holme Kirke pga. det meget dårlige psykiske arbejdsmiljø, som Kirsten Hald er årsag til, inden man for alvor gør noget ved det?

Sogne Portalen er i besiddelse af KOPI af brev fra Århus Stift til Holme Menighedsråd dateret 5. april 2013

Følg med på: avisen.dk

1 kommentar:

 1. Jamen vi er da nogen der har måttet se på det fjolleri siden 1996 og til i dag.
  Det er netop en af grundene til at vi ikke kommer i kirken hvor end vi gerne ville.
  Andre har søgt om at løse sognebånd og jeg kan tælle rigtig mange der er gået til Fredenskirken og også til Frederikskirken i skåde.
  Fa Fredenskirken af holdte deres 50 års fødselsdag 2010 kunne vi med stor undre se hvor mange der havde flyttet til denne kirke, spurgte man personerne bag sogneflytningen var det et entydigt svar. Grundet Kirsten Hald.
  For vores vedkommende bliver fremtiden nok brugt i frikirken Saralyst det er ganske andre forhold der er der.
  Man føler sig ikke særlig velkommen i Holme, man kan med lethed mærke modsætninger. Aftaler holdes heller ikke men de loves da men glemmes hurtigt.

  SvarSlet

Dit indlæg bliver udgivet efter godkendelse.......

Vil du bygge en hjemmeside

Skal du bruge en professionel email-adresse? Billigt webhotel perfekt til at starte en blog eller en hjemmeside på Surftown.

TV 2 - alle nyheder

Elektronik

Nyheder fra LO og LO-fagforbund

Version2