fredag den 18. januar 2013

Introkursus for nyansatte i folkekirken


Folkekirkens logoIntrokursus for nyansatte i folkekirken tirsdag den 5. marts 2013 Introkursus for nyansatte i folkekirken Den danske folkekirke er et særligt sted, der danner rammen om både kirkelige handlinger, kulturliv og frivilligt arbej- de. Samtidigt er folkekirken også en professionel arbejdsplads for tusindvis af ansatte indenfor mange faggrupper.
For at give nye medarbejdere en god og fælles forståelse for folkekirkens helhed, har en arbejdsgruppe med repræsen- tanter fra Ministeriet for Ligestilling og Kirke, de faglige organisationer og Landsforeningen af Menighedsråd udviklet et introduktionskursus til nyansatte i folkekirken med en ugentlig arbejdstid på mere end 8 timer. I løbet af foråret 2013 gennemføres pilotprojekt i 7 stifter. Erfaringerne herfra skal danne grundlag for en endelig model for introkurser til alle nyansatte i folkekirken.
I er udvalgt til i at deltage i forsøget Målgruppen er nyansatte kirkefunktionærer, præster og ansatte ved provsti- og stiftsadministrationerne. Har I fået nye medarbejdere med mere end 8 ugentlige arbejdstimer siden den 1. januar 2012, håber vi, at I vil deltage i forsøget. Kur- serne sammensættes af maksimum 30 deltagere prioriteret med de senest ansatte først. Der oprettes en venteliste, hvis der er flere nyansatte i målgruppen.
Forventer I at afslutte en ansættelsesrunde inden udgangen af januar 2013, hører vi også gerne fra jer, så vi kan reserve- re en plads til jeres kommende medarbejder.

Kurset afholdes tirsdag den 5. marts 2013 kl. 8.30 – 17.30 i Torsted Sognehus, Ørnstrupvej 23, 8700 Horsens.

Der tilbydes fuld forplejning. Deltagelse i kurserne er almindelig arbejdstid for medarbejderne. Arbejdsgiveren dækker kørselsudgifterne. Kursusdeltagelsen finansieres af Fællesfonden.

Indhold Kurset vil byde på en gennemgang af:
  • Folkekirkens historie
  • Folkekirkens organisation og økonomi
  • Folkekirken som arbejdsplads
  • Folkekirkens gudstjenester og kirkelige handlinger
  • Folkekirken lokalt og regionalt

Tilmelding

Tilmelding skal ske senest fredag den 8. februar 2013 i tilmeldingsformularen herunder. Ansatte i Haderslev Stift skal også tilmelde sig her. Efter tilmeldingsfristens udløb vil stiftet kontakte deltagere og arbejdsgivere med yderligere information.
Har I spørgsmål til projektet, er I velkomne til at kontakte Landsforeningen af Menighedsråd v. Flemming Vium Niel- sen på adressen: fvn@menighedsraad.dk . Praktiske spørgsmål vedr. selve kurset bedes rettet til Aase Jensen, Århus Stift på adressen: adj@km.dk .
Med venlig hilsen

Haderslev og Århus stifter
[contact-form-7]

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dit indlæg bliver udgivet efter godkendelse.......

Vil du bygge en hjemmeside

Skal du bruge en professionel email-adresse? Billigt webhotel perfekt til at starte en blog eller en hjemmeside på UnoEuro

TV 2 - alle nyheder

Elektronik

Nyheder fra LO og LO-fagforbund

Version2