torsdag den 13. december 2012

Ny kirkeindsamling


 
Ny kirkeindsamling:
Hvem har ikke rodet lommerne gennem efter en mønt på vej ud af kirken og hørt den lande på bunden af en næsten tom kirkebøsse? Der samles penge ind i hele landet ved hver søndag til gode formål og de mange bække små, bliver til en større å, end de fleste forestiller sig.

Vi skønner at der årligt samles 9-12 mio kr. ind i de danske kirker. Det er mange penge, men vi tænker, at der sagtens kunne komme 25% mere ind fortæller Birger Nygaard  fra Folkekirkelige Organisationers Fællesråd (FKOF).

De lokale menighedsråd beslutter selv, hvad de vil samle ind til ved søndagens gudstjeneste. Hvert sogn har sine interesser og erfaringen viser, at der kommer mest ind, når man fokuserer på de ting, man har hjerte for, fortæller Birger Nygaard. Derfor skal den traditionelle Kollektliste, med een organisation og et indsamlingsformål til hver søndag nu erstattes af en mere fleksibel liste med tematisk opdeling af årets indsamlingsformål.

Giv, giv, giv
På hjemmesiden  Indsamling.folkekirken.dk kan man se de otte temaer for årets kirkeindsamlinger. I adventstiden lægges der ud med Mission i Danmark under overskriften ”Giv mennesker et mødested med Kristus.”  Fem organisationer bliver foreslået som modtagere af periodens indsamling og man kan læse, hvad pengene i hvert tilfælde går til. I juletiden skifter formålet til Diakoni, ”Giv mennesker en plads i herberget,” med et hurtigt overblik over det kirkelige sociale arbejde.

Gør en forskel – lokalt og globalt
For 100 kr. kan man få 50 liter kaffe på en varmestue, ris til en flygtning i tre måneder eller 10 bibler. Den type oplysninger skal motivere de lokale kirker til at gøre noget ud af indsamlingen. Hvis kirkebøssen ved kirkens udgangsdør ikke skal være alene om at samle penge ind, er der et katalog af ideer til, hvordan kirken kan gøre noget ekstra ud af det. Kagebuffet, cykelsponsorløb og hønseklatbingo er blandt forslagene og det handler ikke alene om flere penge i kassen.

- Indsamling i kirkerne skal ikke bare være et spørgsmål om kolde penge i kirkebøssen. Vi vil også gerne skabe større entusiasme omkring indsamlingen og forståelse for det arbejde, som gøres i de kirkelige organisationer, slutter Birger Nygaard.

Besøg Indsamling.folkekirken.dk

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Dit indlæg bliver udgivet efter godkendelse.......

Vil du bygge en hjemmeside

Skal du bruge en professionel email-adresse? Billigt webhotel perfekt til at starte en blog eller en hjemmeside på UnoEuro

TV 2 - alle nyheder

Elektronik

Nyheder fra LO og LO-fagforbund

Version2