onsdag den 14. november 2012

Menighedsrådsvalg afgjort før valgdagen


 
Menighedsrådsvalg afgjort før valgdagen:
Valgdagen hedder d. 13 november, men i 1702 sogne er de nye menighedsrådsmedlemmer valgt. Langt de fleste ved de såkaldte aftalevalg. Dem er der blevet flere af de seneste årtier. I 1949 blev valget afgjort ved afstemning i 22 procent af sognene mod kun 4,8 procent i dag. Der er brug for at tænke nyt, mener formand for Landsforeningen af Menighedsråd, Inge Lise Pedersen:
Derfor har vi brug for en model, der passer til virkeligheden, nemlig at man langt de fleste steder forhandler sig frem til én liste. Det kan være en demokratisk proces – men det er det ikke alle steder. Derfor har vi brug for en mere demokratisk og gennemsigtig valgform.

Valgforsøg
Ved dette menighedsrådsvalg bliver tre nye valgformer afprøvet som forsøg, og især "Valgforsamling med ventil," som 162 sogne testede d. 11. september, kan ifølge formanden se ud til at blive en succes.

- Mange menighedsråd er denne gang valgt ved valgforsamlinger, der giver mulighed for debat og slutter med en hemmelig skriftlig afstemning. Valgforsamlingerne er et forsøg – og nu må vi se, hvad den endelige evaluering af forsøgene fortæller os om fordele og ulemper ved modellen. Men de umiddelbare tilbagemeldinger har været positive, så jeg håber, at vi kan arbejde videre i den retning, slutter Inge Lise Pedersen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dit indlæg bliver udgivet efter godkendelse.......

Vil du bygge en hjemmeside

Skal du bruge en professionel email-adresse? Billigt webhotel perfekt til at starte en blog eller en hjemmeside på Surftown.

TV 2 - alle nyheder

Elektronik

Nyheder fra LO og LO-fagforbund

Version2